Welkomdienst op 18 mei a.s.

Zondag 18 mei is er  een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger m.m.v. Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst.

IMG CMA8815 02a

Op 7 september 1965 werd het Christelijk Mannenkoor Assen opgericht en volgend jaar hopen ze het 50 jarig jubileum te vieren. Dit jubileum wordt o.a. gevierd door een concert te geven in de Nieuwe Kolk te Assen op 26 september 2015. Vanaf augustus 1999 is Bert Duijst dirigent van het koor. Door zijn enthousiaste en deskundige leiding heeft hij het koor op haar huidige hoge niveau gebracht. Mede door hem is het repertoire van het koor met vele prachtige zangstukken, veelal door Bert zelf bewerkt, uitgebreid. Door haar niveau en muziekkeuze is het koor het laatste decennium uitgegroeid tot een bekend en veel gevraagd mannenkoor. Het Evangelie is duidelijk de inspiratiebron in de liederenkeuze. Het koor heeft een breed repertoire, bestaande uit ondermeer traditionele geestelijke liederen, klassieke gewijde liederen, negrospirituals, maar ook volksliedjes en stukken uit opera en operette.

 

Het koor en de samenzang worden begeleid door Ronald IJmker uit Nieuwlande.

Voorganger is Ds. H. van Ark uit Wapenveld en het thema is “Hoe word ik gelukkig”. Op deze vraag willen heel veel mensen graag een antwoord, als ik nou toch eens echt gelukkig zou zijn……….. Wat is geluk eigenlijk.

 

Ds. Van Ark is een predikant, die graag de actualiteit zoekt, die ophef niet schuwt en moeilijke zaken aan de orde brengt op de preekstoel. Vanaf januari 2014 vervult hij de rol van adjunct-directeur van de Protestantse Kerk Nederland, nadat hij hier al een aantal jaren in deeltijd werkzaam is geweest en hij gaat zich de komende jaren bezig houden met het stichten van honderd nieuwe geloofsgemeenschappen en de missionaire begeleiding van de huidige gemeenten.

Aanvang 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

De diensten hebben een toegankelijk karakter en zijn daarom bij uitstek geschikt om eens een gast mee te nemen, zoals de naam het al zegt: een ieder is bijzonder welkom!!!