Feest van de Geest

Thema: Vuur dat nooit meer dooft
Feest v.d.GeestVan Hemelvaartsdag 29 mei t/m zondag 1 juni en van vrijdag 6 juni t/m Pinkstermaandag 9 juni 2014 doet onze kerk weer mee aan het Feest van de Geest. De kerken zetten dan hun deuren van 12-17 uur open voor bezoekers. Het thema voor 2014 luidt: Vuur dat nooit meer dooft.

 

Het Feest van de Geest wil een verbinding leggen tussen beeldende kunst, Pinksteren en de architectuur van kerkgebouwen. Kunstenaars exposeren ( nieuw gemaakte) kunst geïnspireerd door de architectuur van de kerk en het Pinksterfeest.
Onze kerk valt organisatorisch onder het cluster Groningen Noord-Drenthe, waarin 18 kerken meedoen. In Nederland doen bijna 100 kerken mee.

 
Kunstenaars
Het kunstenaarsechtpaar Marineke Leijenhorst (beeldend kunstenaar) en Manuel Claasen (kunstschilder) uit Gasselte zal een aantal kunstwerken, geïnspireerd op het thema “Vuur dat nooit meer dooft” in onze kerk laten zien. Hun websites: www.marineke.nl en www.manuelclaasen.nl .

Werkgroep
De werkgroep Feest van de Geest in onze kerk bestaat uit Ds. Kasper Jager, Adrie Mechielsen, Aly Klaren, Lauwrens Wanders, Jan de Boer en Jan Top. Zij hebben een bezoek gebracht bij de kunstenaars en er zijn afspraken gemaakt over wat er gaat gebeuren.

Kinderen, jeugd en ouderen maken kunstwerk
Marineke Leijenhorst gaat met kinderen (van Basisschool De Borgh) een kunstwerk maken. Marineke gaat ook samen met ouderen een kunstwerk maken van hout of metaal. Het wordt een ruimtelijk werk, verbeeldend de vlam, het vuur van Pinksteren. Dit wordt dan in de kerk geplaatst. Ouderen die mee willen doen kunnen zich opgeven bij Aly Klaren (0599-234830). Manuel Claasen gaat samen met jongeren iets met taal doen.

Aanvullende activiteiten
De werkgroep gaat nog een aanvullend programma opstellen met muziek en gedichten. Wie als vrijwilliger tijdens de openingsuren mee wil helpen, kan zich opgeven bij Aly Klaren. In de dienst op 1e Pinksterdag wordt speciaal aandacht besteed aan het Feest van de Geest en 2e Pinksterdag wordt een afsluitende vesperviering gehouden.

Wij rekenen weer op een mooi en inspirerend Feest van de Geest! Kijk voor meer informatie www.feestvandegeest.nl

De werkgroep