Welkomdienst m.m.v. Mannenkoor ,,Urker Zangers”

Zondag 19 mei a.s. is er weer een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger m.m.v. Mannenkoor “Urker Zangers”
Het mannenkoor ,,Urker Zangers” wordt opgericht op 10 februari 1968. Binnen afzienbare tijd zingt het koor een afwisselend programma met o.a. gospels, spirituals, geestelijke en klassieke muziek. Het koor, de dirigent en het repertoire harmoniëren uitzonderlijk goed met elkaar.

 

 

Sinds 2000 is de Urker musicus Jacob Schenk (1973) de dirigent van de ,,Urker Zangers”. Zijn veelvormige

muzikaliteit vormt een ideale combinatie met het veelzijdige mannenkoor ,,Urker Zangers”, dat onder zijn leiding nog steeds garant staat voor, en bekend om hun enthousiaste, gevarieerde en spontane optreden in combinatie met hun kenmerkende, frisse en krachtige koorsound. Tevens is hij een begenadigd zanger. Zijn (multi) talent is niet alleen op Urk opgemerkt, Jacob werkt als dirigent, organist, pianist, panfluitist en zanger mee aan talloze uitvoeringen en cd-opname’s mee. Ook de samenzang wordt op orgel begeleid door Jacob Schenk.

Als soliste treed Lieneke van Eijkelenburg op. Lieneke is 17 jaar en woont in Musselkanaal. Ze trad op haar negende zingend op tijdens het kerstfeest van de jeugdclub.  Op elfjarige leeftijd heeft zij haar eerste solo cd opgenomen. Het jong talent heeft meegewerkt aan verschillende cd’s en concerten met muzikale begeleiding van grote namen. Jan Vayne, Reinata Heemskerk, Martin Zonnenberg, Andre van Vliet en Jaap Kramer, om maar  enkele bekende namen te noemen.

Voorganger is Ds. H. van Ark uit Wapenveld en het thema is “de Les van de Palmboom.”Welkomstdienst van 19 mei valt tussen Pasen en Pinksteren. Soms vragen mensen zich af, dat hele gebeuren rond het Joodse Pesach-feest in Jeruzalem met het sterven en de opstanding van Jezus, is dat allemaal symboliek of is dat letterlijk waar gebeurd. Dominee van Ark legt uit, waarom dat laatste wetenschappelijk bewezen kan worden, het is op wetenschappelijke gronden bewezen echt gebeurd. Maar hoe helpt deze kennis je vervolgens verder om een Pinkstermens te worden. De palmboom leert ons een les. Welke? Kom luisteren, van harte welkom!