Startzondag 2012

Een impressie van startzondag 2012.

 

Al vroeg stonden er opmerkelijk veel fietsen op het kerkplein afgelopen zondag de zestiende september.

Het was mooi weer en velen hadden kennelijk zin om na de kerkdienst mee te gaan fietsen.

De kerkdienst, waarin beide predikanten voorgingen, werd muzikaal begeleid door Canta Nova. Tijdens een korte overdenking van Kasper Jager werd ons weer duidelijk, dat wij als gemeenteleden naar elkaar moeten omzien. Als je je eenzaam of verdrietig voelt moet je dat kenbaar kunnen maken b.v na de kerkdienst bij het koffie drinken. In de omgang met elkaar kun je ook God ervaren.

Na de kerkdienst was er koffie met krentenwegge. Ongeveer 80 mensen gaven zich op voor de fietstocht of voor het busje dat ons door de Borgerhof beschikbaar was gesteld.

De deelnemers werden over drie groepen verdeeld, die een kwartier na elkaar vertrokken. We kregen een routebeschrijving met foto’s mee.

De eerste stop was bij familie Roseboom aan de Vorrelsweg. Zowel Irma (die ook nog jarig was) als Leen vertelden enthousiast over het boerenbedrijf, de kalveren, de koeien en de nieuwe stal.

De tweede stop was bij het Hunebed in Westdorp. Henk Huijing vertelde geestdriftig over zijn dorp, over het enige hunebed met een bouwvergunning, de dorpspomp, eeuwenoude bomen, de vlag en niet te vergeten de bloemenranden langs de bouwakkers. Het is niet alleen een mooi gezicht maar er hoeft ook minder gespoten te worden omdat luizen nu naar de bloemen gaan en niet naar de bieten zoals voorheen het geval was.

De volgende stop was de tuin van Herberg Lucy’s Inn in Eesergroen. We kregen daar een drankje met een traktatie.

Tenslotte de laatste stop bij Koops Autobedrijf in Ees. Daar stonden motoren opgesteld, waarvan wij de eigenaren moesten raden. Gert Lubbers bleek daar wel gevoel voor te hebben.

Na zo’n 15 kilometer gereden te hebben arriveerden we weer in ’t Anker. Daar kregen we nog een drankje, soep en broodjes.

Het was een goede dag met mooi weer, waarop veel gelegenheid was met elkaar te praten. Hartelijk dank aan het organisatiecomité, dat  deze dag zo goed heeft  georganiseerd

Trienie van Doorn

{artimageview previewWidth=”125″ previewHeight=”125″ picasaUser=”111148965319470503869″ picasaAlbum=”2012startzondag?authkey=Gv1sRgCKzAmfKxgdmOmAE”}{/artimageview}