Welkomdienst m.m.v. “Musica Religiosa”

Zondag 15 november a.s. is er een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk Hoofdstraat 11 te Borger m.m.v. “Musica Religiosa” uit Kampen.

Het Kamper kleinkoor “Musica Religiosa” ontstond na het samenstellen van een gelegenheidsdubbelkwartet voor een uitvoering in een verzorgingshuis.
Dirigent Gerwin van der Plaats koesterde al langer de wens om een koor te leiden van geschoolde vocalisten.

15 nov
Het koor werd opgericht in 2008. Het streven is, om door middel van koorzang te zingen tot eer van God door middel van uitvoeringen op een hoog niveau.
Zo gaf het koor in haar korte bestaan vele uitvoeringen, maakte een tweetal cd`s en werkte mee aan het TV-programma “Nederland Zingt” van de Evangelische Omroep.

Voorganger is Ds. P.Boomsma uit Nijverdal en het thema is: “God wil wel!”.
`Reformatorisch, met een evangelische tik`, zo omschrijft Ds.Pieter Boomsma hoe hij staat in het geloof.

Ds. Boomsma was vier jaar preses van de synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland en vijf jaar directeur van de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ.
Sinds 1 januari 1982 schrijft hij columns, in diverse kerkbladen.
Niet alleen op de kansel maar ook via boeken en artikelen heeft Boomsma altijd mensen weten te raken.
Van zijn hand verschenen verschillende publicaties zoals Fantastisch geloven (1993), God, van wie allemaal? (1997), Het doet je altijd wat (1999) en bijna 25 jaar columns in Centraal Weekblad.

Zijn twee meest recente boeken schreef hij met zijn zoons. In 2005 verscheen `De Bijbel, wat vind jij?`, die hij schreef met zoon Arie. Het behandelt vragen, die jongeren stellen over de Bijbel en God en in 2006 is `Weerwoord` verschenen.
Het boekje past in de lijn van het EO-programma, waarin een niet-gelovige en gelovige met elkaar in gesprek gaan.

De samenzang wordt begeleid op orgel door Gerwin van der Plaats uit Kampen.
Het geloof, door middel van het orgel, de piano en vele koorvrienden, uitdragen in muziek, die hopelijk vele mensen in het hart zal raken, is wat Gerwin het liefste doet.

Aanvang 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom!