Welkomdienst op 19 maart a.s. m.m.v. “Magnificat” uit Emmen

Vocaal Ensemble “Magnificat” is een groep enthousiaste zangers die zich thuis voelt in de Engels Anglicaanse koortraditie.magnificat2

In de loop van 25 jaar heeft het koor zich ontwikkeld tot het huidige niveau, waarbij het zich kwalitatief onderscheidt van veel andere koren. Deze ontwikkeling is vooral te danken aan de huidige dirigent: Daniël Roukema. Onder zijn leiding ontwikkelde het koor een licht en transparante, typisch Engelse koorklank. Het koor streeft ernaar de Engelse koortraditie in Emmen bekend te maken en te laten doorklinken. Dit doen zij onder meer door tweemaal per jaar een Choral Evensong te zingen in de grote kerk in Emmen. Daarnaast wordt regelmatig een groter koorwerk uitgevoerd. In de afgelopen jaren waren dit onder meer het Magnificat van Rutter, de Coronation Anthems van Handel, het Requiem van Duruflé, het Requiem van Rutter en de St Mark Passion van Wood.

Voorganger in deze dienst is Ds. G. van Zanden uit Pesse.

Het thema is: “Geduld”. Geduld als gave van de Geest. Er zijn 3 vormen van geduld die aan de orde komen: Boeren geduld, Profeten geduld en Jobsgeduld. Naast dominee is hij assistent in opleiding aan de Protestantse Theologische Universiteit. “Dit is mijn drijfveer: Volgens mij is het evangelie een kraakheldere, eenvoudige boodschap die álle mensen aangaat. In de kerkdiensten probeer ik daarom begrijpelijke taal te gebruiken om die boodschap over te brengen”.

De samenzang wordt begeleid op orgel door Herman Boerman uit Valthe. Herman verzorgt regelmatig orgelconcerten in de regio en is vaste organist in de PKN Kerk in Hardenberg.

De dienst begint om 19.00 uur, maar vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom!!