Welkomdienst m.m.v. “Christelijk Mannenkoor Assen”

Zondag 18 september is er weer een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger m.m.v. “Christelijk Mannenkoor Assen” o.l.v. Bert Duijst.cma2014

 Op 7 september 1965

werd het Christelijk Mannenkoor Assen opgericht en afgelopen jaar hebben ze het 50 jarig jubileum gevierd. Vanaf augustus 1999 is Bert Duijst dirigent van het koor. Door zijn enthousiaste en deskundige leiding heeft hij het koor op haar huidige hoge niveau gebracht. Mede door hem is het repertoire van het koor met vele prachtige zangstukken, veelal door Bert zelf bewerkt, uitgebreid. Door haar niveau en muziekkeuze is het koor het laatste decennium uitgegroeid tot een bekend en veel gevraagd mannenkoor. Het Evangelie is duidelijk de inspiratiebron in de liederen keuze. Het koor heeft een breed repertoire bestaande uit ondermeer traditionele geestelijke liederen, klassieke gewijde liederen, negrospirituals, maar ook volksliedjes en stukken uit opera en operette. Het koor en de samenzang worden begeleid door Harm Hoeve uit Rouveen.harmhoeve

Harm is op 12 jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van gemeentezang en inmiddels is dit uitgegroeid tot orgelconcerten in binnen en buitenland.

Voorganger is Ds. H. van Ark uit Wapenveld. Het thema is “Stromen van regen of stromen van zegen!?” Dit n.a.v. het verhaal van Noach, hij kreeg ook nogal wat regenbuien over zich heen, maar hoe ging het eigenlijk verder met hem? Was die regen ook tot zegen?

Ds. Van Ark is een predikant die graag de actualiteit zoekt, die ophef niet schuwt en moeilijke zaken aan de orde brengt op de preekstoel. Vanaf januari 2014 vervuld hij de rol van adjunct-directeur van de Protestantse Kerk Nederland nadat hij hier al een aantal jaren in deeltijd werkzaam is geweest en houd zich bezig met de missionaire begeleiding van de huidige gemeenten.

Aanvang 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

De diensten hebben een toegankelijk karakter en zijn daarom bij uitstek geschikt om eens een gast mee te nemen, zoals de naam het al zegt: een ieder is bijzonder welkom!!!