Welkomdienst 18 maart 2018

Welkomdienst m.m.v. “New Creation uit Joure”

New Creation

Zondag 18 maart a.s. is er een Welkomdienst in de Goede Herderkerk in Borger m.m.v. New Creation o.l.v. Marco Hoorn. New Creation Gospel Choir wil door middel van aansprekende zang en muziek getuigen van het evangelie.

Met een eigen vaste band voor de begeleiding wordt medewerking verleend aan kerkdiensten, sing-ins en festivals. New Creation bestaat uit 35 zangers/zangeressen. Het repertoire is afwisselend en varieert van klassiek getinte stukken of a-capella liederen tot up-tempo stukken en natuurlijk de liederen uit de moderne kerkbundels.

Voorganger is Ds. J.Hermes uit Schoonebeek   Thema is ”Nep- nieuws of Evangelie ”  

 

Nepnieuws is misleidende informatie en bestaat al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Daardoor lijken de grenzen tussen nieuws, nepnieuws en advertenties te vervagen. Het wordt steeds moeilijker om ze van elkaar te onderscheiden, hoe herken je nepnieuws?

De samenzang wordt begeleid door Gerwin van der Plaats uit Kampen.  Gerwin kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest  veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en  bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift  bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling kerkdiensten. Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van  Vliet. “Mijn geloof door middel van het orgel, de piano en vele koorvrienden uitdragen in muziek, die hopelijk vele mensen in het hart zal raken, is wat ik het liefste doe.”

Aanvang 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom!