Verslag Startweekend

cropped-favicon-02.png

Verslag Startweekend

In het weekend van 24/25 september is het nieuwe kerkelijk seizoen weer van start gegaan. Met op zaterdag een leuke startactiviteit voor de jeugd van groep 7/8 en klas 1 tm 4, waarbij de jeugd ging lasergamen en boogschieten, met als afsluiting patat en een snack. ’s Avonds had de 16+ club een muziekbingo, waarbij lekkere prijzen te winnen waren! In totaal waren er 20 kinderen en jongeren die deze dag mee deden aan de activiteiten! Het was een gezellige dag!

Zondag 25 september was de startdienst, met als thema ‘Aangenaam verrast…’, dit sloot aan bij het jaarthema van de PKN ‘Aan tafel’. De kerkzaal was omgebouwd tot een theater, waarbij iedereen aan tafel kon zitten. Theo van ’t Hof ging voor in de dienst en het combo verleende de muzikale begeleiding. Tijdens de dienst zijn de kinderen aan de slag gegaan, om een stoel te versieren voor een eventuele onverwachte gast! Later vertelden de kinderen, dat de stoel was bedoeld voor Jezus. 
Enkele jongeren en andere kerkgangers vertelden, waar zij weleens aangenaam verrast door zijn geweest. Onder het genot van een kop koffie/thee en ijsje voor de kinderen, kon men samen praten over wat Theo vertelde tijdens de uitleg. 
Na de dienst kon men in tweetallen uiteen om net als de Emmausgangers een wandeling maken. Eerst kon de een vertellen en had de ander een luisterend oor en halverwege werden de rollen omgedraaid. De kinderen konden buiten bellen blazen, een hindernisbaan doen, met stoepkrijt tekenen. Toen iedereen weer terug in de kerk was, hebben we afgesloten met een gezamenlijke picknick.

Het startsein is gegeven, nu op naar een mooi en goed seizoen!

Binnenkort meer foto’s te zien via “fotoarchief”