Kerk-op-schoot viering

Op zondag 25 september om 16 uur hadden we weer een viering voor de jongste kinderen van onze gemeente. Er waren 12 kinderen met hun (groot)ouders, de jongste was bijna 6 maanden, de oudste bijna 4 jaar.

Het thema was

Jona. In de kerkzaal stonden de stoelen in een kring en nadat dominee Beer ( een handpop) bij alle kinderen was langs geweest om de naam te vragen begon het verhaal. In de kring lag een opblaasboot, Jona moest op reis, hij kreeg een opdracht van God. Wat neem je mee op reis? kos jona 3aAlle kinderen hadden iets meegenomen en dat mocht in de koffer.

De kinderen mochten ook in de boot, net als Jona.

kos jona 1a

 

Toen het hard ging waaien ( we voelden het door de ventilator) ging de boot heen en weer. De kinderen mochten helpen om alle duplo-poppetjes (allemaal Jona’s) uit de boot te gooien, toen ging de wind liggen.kos jona 2a In het water is het koud en donker maar ook wel mooi: samen gingen we kijken in onze onder-water-wereld (onder de tafel met een blauw kleed waren allemaal vissen te zien en te pakken). De grote vis (handpop) zocht alle poppetjes op en die werden op het strand (bak met zand) gegooid. Natuurlijk deden alle kinderen weer mee, zelfs de halve onder-water-wereld werd op het strand gegooid.kos jona 4a Tussendoor zongen we veel liedjes en hebben we met elkaar gebeden.

Na de viering was het tijd voor koffie, thee en limonade en iets lekkers: een soepstengel als hengel met een dropveter en een visje en voor de ouders een kano-koek.

Het was weer een fijne viering en de ontmoeting na die tijd is ook heel gezellig en waardevol!

De volgende viering staat gepland op zondag 29 januari 2017. Het kerstverhaal staat dan centraal, wij ruimen de kerststal dit jaar dus wat later op!

Namens de werkgroep, Hellen Woltmeijer.