10 jaar Welkomdienst m.m.v. Joke Buis

pgborger-welkomdienst-01

10 jaar Welkomdienst m.m.v. Joke Buis

Op zondag 16 september starten we weer een nieuw seizoen met de welkomdiensten. Het wordt een feestelijke dienst omdat het alweer 10 jaar geleden is dat we met deze nieuwe invulling gestart zijn. En dat gaan we vieren samen met Joke Buis en Band. De beste liedjes worden een deel van je leven. En ze hebben generaties lang zeggingskracht. Joke Buis ondervond het vier jaar geleden aan den lijve met haar ‘Johannes de Heer Studio Sessies’. Deze cds, die de liederen uit die bundel in een smaakvolle nieuwe -en toch vertrouwde- muzikale jas staken, leverden talloze reacties op.

De daaropvolgende drukbezochte concerten maakten des te meer duidelijk dat deze liederen niet alleen een persoonlijk getuigenis uit het leven van Joke waren, maar voor duizenden iets bijzonders betekenen. Iets wat mensen graag met anderen beleven. En dat gebeurt ook; de muziek die bij oudere generaties geliefd is gebleven, wordt nog steeds ontdekt door nieuwe generaties. Joke Buis en haar band zijn hierin graag een verbindende schakel.

In 2017 bracht Joke een kerst-CD uit met hertaalde kerstliederen. De sfeervolle ‘Kerst bij Joke Tour’ was één van de hoogtepunten voor Joke en haar band. Tijdens deze tour ontstond het idee om verzoeknummers te gaan spelen. Met dat gegeven pakt Joke in juni 2018 door met de concertreeks ‘Op Verzoek’, waarin oude en recente muziek samen komen. Wie al eens een concert van Joke Buis en haar band heeft bezocht, weet dat de optredens vaste ingrediënten hebben. Gezelligheid en nostalgie en het grote enthousiasme waarmee bekende en soms oudere liederen massaal meegezongen worden.

Voorganger is Ds. H. van Ark uit Wapenveld. Het thema is: “Jonamomentjes”De profeet Jona heeft er niet veel zin in, om te doen wat God hem opdraagt. Keer op keer probeert hij aan de opdracht van God te ontsnappen. Hij heeft zo zijn eigen momentjes…..

Hoe zit dat met u en met mij?

Ds. van Ark is een predikant die graag de actualiteit zoekt, die ophef niet schuwt en moeilijke zaken aan de orde brengt op de preekstoel. Vanaf januari 2014 vervuld hij de rol van adjunct-directeur van de Protestantse Kerk Nederland nadat hij hier al een aantal jaren in deeltijd werkzaam is geweest en houdt zich bezig met de missionaire begeleiding van de huidige gemeenten.

De samenzang wordt begeleid door Gerwin van der Plaats uit Kampen.                                                             Mijn geloof door middel van het orgel, de piano en vele koorvrienden uitdragen in muziek, die hopelijk vele mensen in het hart zal raken, is wat ik het liefste doe.”

Noteert u het alvast, zondag 16 september! Aanvang 19.00 uur.

Van harte welkom!