Zomeravondzangdienst

Op zondag 10 juli a.s. wordt er een zomeravondzangdienst gehouden in de “Goede Herder Kerk” Hoofdstraat 11 te Borger. Het wordt een ‘RUM’ (roept u maar) dienst, d.w.z. dat u zelf de liederen mag kiezen die er in deze dienst gezongen gaan worden. Het principe is eenvoudig: “Kun je zingen? Zing dan mee.” en het bekende: “Roept u maar!!

 

Voorganger is : Dhr. D. Kruyt uit Leek.

Het thema is   : “Tussen twijfel en geloof”

m.m.v.             : “Quattro Voti”

De samenzang wordt begeleid op het orgel door Herman Boerman uit Valthe.


2016 07 10quattroQuattro Voti is Italiaans (Latijn) voor “4 stemmen” of zo u wilt 4-stemmig. Dit kwartet is een gevolg van een gelegenheidskwartet t.b.v. een concert van het Chr. Mannenkoor Drenthe, dat werd gehouden op 22 april 2012 in de dorpskerk te Sleen. Tijdens dit concert werd door het kwartet een aantal liederen ten gehore gebracht dat zowel bij de zangers, maar ook bij het publiek dusdanig in de smaak viel dat er een vervolg kwam door een aantal optredens in kerkendiensten en bijeenkomsten.

Inmiddels was er ook al een toepasselijke naam bedacht en als zodanig presenteert deze groep zich nu, als een zelfstandig kwartet, onder de naam Quattro Voti. Dat doen ze onder leiding van Jan Boheur, de dirigent van Christelijk Mannenkoor Drenthe.

Ze repeteren 1x per 14 dagen in het kerkje in Roswinkel. Het repertoire bestaat uit voornamelijk geestelijke liederen, zoals gospels, negrospirituals en byzantijnse kerkmuziek. Ook zingen ze bekende liederen van popsterren, zoals Elvis en Neil Diamont etc. met eigen arrangementen.

Sinds januari 2014 is de samenstelling als volgt:

Dirigent Jan Boheur uit Emmen;

1e Tenor Erik Benjamins uit Emmen;

2e Tenor Henk Schra uit Emmen;

Bariton Teus Boer uit Roswinkel;

Bas Willem Meijering Nieuw Amsterdam;

Organist Herman Boerman verzorgt regelmatig orgelconcerten in de regio en is vaste organist in de PKN kerk in Hardenberg.

Aanvang 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom