Welkomdienst met zanggroep Fundament

Zondag 15 maart a.s. is er een Welkomdienst in de Goede Herderkerk in Borger m.m.v. Zanggroep Fundament uit Klazienaveen o.l.v. Jan Timmerman.

Het is een gezellige groep zangers en zangeressen die met veel plezier met elkaar zingen en is opgericht in 1992. Het  repertoire is heel gevarieerd en bestaat onder andere uit liedjes van Oslo Gospel Choir, Remco Hakkert en het duo Henk Ruiter-Jan Blei. Ze zingen in jeugd-, evangelische en gezinsdiensten, maar door hun uitgebreide repertoire kunnen zij vrijwel aan alle diensten meewerken. De muzikale begeleiding bestaat uit door de dirigent gemaakte muziek en een dwarsfluit.      Dirigent Jan maakt de muziek van de liedjes met de sequencer van zijn keyboard. De ‘band’ is daarmee bijna gereed. De dwarsfluit wordt bespeeld door Astrid, tevens een van de alten. Begeleidingsmuziek maken is een tijdrovende bezigheid, maar het resultaat mag er zijn!

Voorganger is Ds. H. van Ark uit Wapenveld

Het thema is: De omgekeerde wereld ”Hoe de laatsten de eersten worden”. Dit naar aanleiding van de moeilijke gelijkenis van Jezus, degene die het kortst gewerkt hebben verdienen het zelfde als degene die de hele dag gewerkt hebben, een boeiend verhaal!”

Ds. van Ark is een predikant die graag de actualiteit zoekt, die ophef niet schuwt en moeilijke zaken aan de orde brengt op de preekstoel. Vanaf januari 2014 vervuld hij de rol van adjunct- directeur van de Protestantse Kerk Nederland nadat hij hier al een aantal jaren in deeltijd werkzaam is geweest en houd zich bezig met het stichten van nieuwe geloofsgemeenschappen en de missionaire begeleiding van de huidige gemeenten.

De samenzang wordt op orgel begeleidt door Gerwin van der Plaats uit Kampen. Gerwin kan met zijn improvisatie altijd een fijne sfeer brengen in de dienst.

Aanvang: 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom!