Welkomdienst m.m.v. “Fries Mannen Ensemble”

Zondag 18 januari is er weer een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger m.m.v. Fries Mannen Ensemble.

fries mannen ensemble

Het Fries Mannen Ensemble is een solistenmannenkoor, opgericht in de zomer van 2008 en staat onder leiding van dirigent Jan Brens. De leden komen uit verschillende plaatsen en ze repeteren in Sneek. Het koor zingt religieuze liederen en wordt regelmatig in de provincie, maar ook daar buiten, gevraagd om medewerking te verlenen aan concerten of reguliere en bijzondere kerkdiensten. De intentie is dat ze Gods liefde en warmte willen overdragen op andere mensen door hun zang. Inmiddels zijn er van het ensemble drie prachtige cd’s uitgebracht.

Het Ensemble zingt vaak voor een goed doel. Meestal is dit voor de werkgroep Nobody’s Child voor Sri Lanka, maar ze geven ook financiële ondersteuning aan andere goede doelen.

Wat houdt de werkgroep Nobody’s Child in.

Het Good Shepherd Convent, een klooster in de stad Negombo, ongeveer 50 km ten noorden van de hoofdstad Colombo, herbergt een kindertehuis waar zo’n 30 meisjes wonen. Het verleden van de meisjes is getekend door (seksueel) misbruik, mishandeling en verwaarlozing. Deze kinderen kunnen niet meer terug naar huis omdat ze wees zijn of omdat de huiselijke situatie dat niet toelaat. De zusters in het klooster geven hen een liefdevolle verzorging. De meisjes ontvangen vaak voor het eerst in hun leven onderwijs. De werkgroep Nobody’s Child wil zorg dragen voor de continuïteit van het onderwijs aan deze meisjes. Onderwijs vergroot de kans op een volwaardige terugkeer in de samenleving.

Leden van de werkgroep en Koop Lammertsma van het ensemble bezoeken regelmatig, op eigen kosten, het klooster waardoor het mogelijk is toezicht te houden op de bestedingen.

Voorganger is Ds. E. van Beesten uit Ommen. Het Thema is ”Wie is mooi….??”

Ds. van Beesten is werkzaam bij de Stichting Mensen kinderen; deze stichting helpt kinderen, gezinnen, gehandicapten en bejaarden in Albanië, Armenië, Bulgarije en Moldavië voor wie niemand zorgt. Ze werken uitsluitend via kerken en lokale organisaties.

De samenzang wordt begeleid op het orgel door Gerwin van der Plaats uit Kampen. Gerwin is een veel gevraagde en enthousiaste organist en weet door zijn improvisatietalent vele mensen in het hart te raken en dat is het liefste wat hij doet.

Aanvang: 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom!