Welkomdienst 20 mei 2018 mmv Chr. Mannenkoor Assen

Welkomdienst m.m.v. “Christelijk Mannenkoor Assen”

Zondag 20 mei, eerste pinksterdag is er weer een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger

m.m.v. “Christelijk Mannenkoor Assen” o.l.v. Bert Chr Mannenkoor Assen
Duijst.  Op 7 september 1965 werd het Christelijk Mannenkoor Assen opgericht met 12 leden, nu ruim 50 jaar later telt het koor 145 leden. Vanaf augustus 1999 is Bert Duijst dirigent van het koor.

Door zijn enthousiaste en deskundige leiding heeft hij het koor op haar huidige hoge niveau gebracht. Mede door hem is het repertoire van het koor met vele prachtige zangstukken, veelal door Bert zelf bewerkt, uitgebreid. Door haar niveau en muziekkeuze is het koor het laatste decennium uitgegroeid tot een bekend en veel gevraagd mannenkoor. Het Evangelie is duidelijk de inspiratiebron in de liederen keuze. Het koor heeft een breed repertoire bestaande uit ondermeer traditionele geestelijke liederen, klassieke gewijde liederen, negrospirituals, maar ook volksliedjes en stukken uit opera en operette.               

 

Het koor en de samenzang worden begeleid door Ronald IJmker uit Nieuwlande.

Voorganger is Ds. P. de Vries uit Beilen het het thema is: ‘…….dat wij Gods kinderen zijn”                   De Geest verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn.

Aanvang 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

De diensten hebben een toegankelijk karakter en zijn daarom bij uitstek geschikt om eens een gast mee te nemen, zoals de naam het al zegt: een ieder is bijzonder welkom!!!