Welkomdienst m.m.v. Hardenbergs Christelijk Mannenkoor.

Zondag 16 November is er weer een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger m.m.v. Hardenbergs Christelijk Mannenkoor.

hcm

Het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor is sinds 1960 een begrip in de wijde omgeving en staat al vanaf 1987 o.l.v. Jan Quintus Zwart en telt op dit moment 137 leden. Het HCM wil in het lied Gods Naam verheerlijken, maar ook een breed scala aan andere liederen wordt er gezongen.

Het HCM treedt graag op en heeft daarmee velen een plezierige dienst bezorgd, het organiseert concerten, verleend hun medewerking aan evenementen en kerkdiensten en is regelmatig op tv te zien.

In 1984 werd Jan Quintus Zwart dirigent van zijn eerste koor en daarna maakte hij een stormachtige ontwikkeling door. Binnen korte tijd volgden benoemingen bij diverse andere koren en werd hij ontdekt door radio- en tv producenten van de EO en NCRV. Er werden ontelbare radio- en tv- opnamen gemaakt van b.v. EO Jongeren- Familie- en Nederland Zingt dagen. Sinds 1993 is hij ook dirigent van het Holland koor en reist daarmee een groot deel van de wereld over.

Het koor en de samenzang word begeleid op het orgel door Sander van den Houten uit Kampen. Sander is hoofdorganist van de Burgwalkerk en Broederkerk te Kampen en tweede organist in de Bovenkerk aldaar. Hij geeft concerten als solist, begeleider en continuo speler en is dirigent van meerdere koren.

Voorganger is Da. M. Veenstra – Oving uit Wijhe. Het Thema is ”Zien we iets van God……??”

Aanvang: 19.00 uur en vanaf 18.45 uur is er samenzang.

U bent van harte welkom!