Startzondag 14 september 2014

Thema van deze startzondag: “Dans, dans en doe maar mee met mij”.

In de dienst waarin zowel ds. Gert Lubberts als ds. Kasper Jager voorgingen is veel gezongen. Medewerking in deze dienst werd verleend door een gelegenheidskoor van een aantal gemeenteleden.

Na de dienst was er koffie, thee en limonade in de hal van de kerk en het Anker.

Het was prachtig weer deze zondag dus wat is er dan mooier dan een buitenactiviteit.
Er was keuze tussen een wandeltocht van circa 3 km of een fietstocht van bijna 10 km.
Dit laatste bleek bij de meeste gemeenteleden in trek, want de velen waren speciaal hiervoor op de fiets gekomen. Voor de kinderen was er een leuke activiteit in het openlucht theater.
De fietsgroep kreeg de route mee en voor onderweg een aantal opdrachten. De wandelaars troffen de vragen en opdrachten langs de route aan.
De vragen hadden betrekking op de geschiedenis van Borger en het thema van deze zondag: “Dans, dans en doe maar mee met mij”. Onderweg stonden een aantal leden van de startweekendcommissie met drinken en een versnapering.

Na ruim anderhalf uur waren de eerste groepen terug en had iedereen behoorlijk dorst gekregen. Er was voor iedereen een consumptie aan de bar. Daarna had iedereen nog even de tijd om de antwoorden met elkaar uit te wisselen en bij te praten, zowel binnen al buiten.
Om 13.45 uur hebben we met elkaar gegeten. Er was soep en drinken en de zelf meegebrachte broodjes konden genuttigd worden. Tijdens de maaltijd zijn de antwoorden van de vragen bekend gemaakt en na de maaltijd hebben enkele gemeenteleden hun dansje opgevoerd hetgeen afgesloten werd met een luid applaus.
Even voor 14.30 uur vertrok iedereen weer naar huis. Veel gemeenteleden wilden thuis de dienst 10 jaar PKN zien die uitgezonden werd vanuit “De Fontein” in Nijkerk.

We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde startzondag.

De startweekendcommissie

{artimageview previewWidth=”125″ previewHeight=”125″ picasaUser=”111148965319470503869″ picasaAlbum=2014Startzondag?authkey=Gv1sRgCKzAmfKxgdmOmAE” picasaLargeImageSize=”800″}{/artimageview}