Persbericht Feest van de Geest

Kunstproject Feest van de Geest in Borger

Van Hemelvaartsdag tot 2e Pinksterdag wordt in de Goede Herderkerk van de Protestantse gemeente Borger voor 5e keer het kunstproject Feest van de Geest georganiseerd. In dit kunstproject gaat het om mensen kennis te laten maken met de verbinding tussen kunstwerken, architectuur kerkgebouw en Pinksteren. De kunstenaars Manuel Claasen (kunstschilder) en Marineke Leijenhorst (beeldhouwer) uit Schoonebeek zullen hun kunstwerken tonen in de Goede Herderkerk.  Het thema is “In vuur en vlam”.

De opening vindt direct aansluitend plaats na Hemelvaartsmorgendienst op donderdag  26 mei. In de kerkdienst op 1e pinksterdag 5 juni om 10 uur staat de kerkdienst in het teken van het Feest van de Geest. Voorganger Ds Theo van ’t Hof gaat voor in deze dienst. Marineke Leijenhorst en Manuel Claasen vertellen over hun kunstwerken. Er is ook muziek. Manuel speelt fluit samen organist Harm Timmer.

Om de kunstwerken en de kerk te bekijken kun je terecht in de Goede Herderkerk in Borger van 13-17 uur op donderdag 26 mei, zaterdag 28 mei, zondag 29 mei, zaterdag 4 juni, zondag 5 juni en maandag 6 juni.

Je bent van harte welkom, ook bij de kerkdiensten.

In heel Nederland doen kerken mee aan dit project. In Groningen en Noord-Drenthe 25 kerken.

Meer informatie: www.feestvandegeest.nl en www.pgborger.nl