Jongeren weekend naar Am Fennpfuhl

Jongeren uitgezwaaid voor een weekend naar ‘Am Fennpfuhl’ – Berlijn Een verslag van Ylse en foto’s (3 pagina’s) van de dagen in Am Fennpfuhl.

Hallo iedereen,
Wij zijn met 8 jongeren en 4 ouderen naar Berlijn geweest. Vrijdag 30 april zijn we om 9:30 uur vertrokken uit Borger. We hebben een lange reis gehad met veel file. Ook zijn we onderweg bij de voormalige grens overgang van Duitsland geweest.
Om ongeveer 19:00 uur kwamen we aan bij de kerk van Berlijn. Direct na aankomst hebben we een kennismakingsspel gedaan om elkaar goed te leren kennen. Na dat spel hebben we een heerlijk buffet gehad die door de gemeenteleden uit Berlijn zelf was voorbereid. Er was genoeg te eten.
Na het eten zijn we naar een soort van heksenfeest geweest. Bij dat heksenfeest waren artiesten die lichtshows gaven. Rond 12 uur zijn we teruggelopen naar de kerk en gingen we onze luchtbedden oppompen en bedden opmaken. We sliepen de eerste nacht met z’n allen in het kerkgebouw.
De volgende morgen hebben we ontbeten met heerlijke warme broodjes. Ook moesten we alle beddenspullen weer opruimen want die avond sliepen we bij gastgezinnen. Na het ontbijt hadden de ouderen en de jeugd uit Berlijn een thema bedacht. Met dat thema moesten we een poster maken over de uitwisseling tussen Berlijn en Borger.
Om ongeveer 11 uur was iedereen wel klaar en werden we in drie groepjes verdeeld voor een speurtocht door de stad Berlijn. Dat was wel heel leuk want je kwam daardoor heel veel te weten over Berlijn.
’s Avonds hebben we bij het gastgezin gegeten en ook geslapen.
Zondagmorgen moesten we om 10 uur in de kerk zijn voor een kerkdienst. Ook hebben we ’s middags in de kerk gegeten. Na het eten hebben we buiten nog wat spelletjes gedaan in het park. Later gingen de jongens naar een voetbalwedstrijd in Berlijn en gingen de meiden shoppen. Ook die nacht hebben we bij het gastgezin geslapen.
De volgende morgen moesten we weer vroeg op want we gingen samen ontbijten in het kerkgebouw. Nadat we hadden gegeten namen we om 9:00 uur afscheid van elkaar en gingen we weer terug naar Borger. Om ongeveer 15:30 uur waren we terug in Borger.
Het was een leuk en interessant weekend.

Ylse

 

{artimageview previewWidth=”125″ previewHeight=”125″ picasaUser=”111148965319470503869″ picasaAlbum=”2010fennpfuhll?authkey=Gv1sRgCKzAmfKxgdmOmAE”}{/artimageview}