Jeugd aktiviteiten

Jeugd 16

 

In maart worden er weer een aantal leuke activiteiten voor de jeugd 16+ georganiseerd. Wat te denken van samen werken aan een NL Doet-klus of bij iemand die je kent en die onze hulp kan gebruiken, een GPS-tocht met afsluitende winterbarbeque, een weekend naar Taizé? En als Taizé een stap te ver is, kun je ook deelnemen aan de Paaschallenge, een nacht waarin je in “Wie is de Mol”-stijl een nacht lang gaat meemaken wat er 2018 jaar geleden gebeurde in de dagen voor en tijdens Pasen.

 

TIMZINGT: DE KERK OP ZIJN KOP

(9 maart)

Op 9 maart zet cabaratier en zanger Tim onze kerk op zijn kop met zijn programma “Omgekeerd”. Deze avond is voor iedereen geschikt, dus ook voor jeugd 16+. Kaarten à 6 euro voor dit optreden zijn alleen via het internet te bestellen via de onderstaande links. De opbrengst ervan komt geheel ten goede van de hulporganisatie Tear!

Kettingsymbool.pnghttps://www.truetickets.nl/e/11349/timzingt-en-tear-omgekeerd-borger

https://kalender.tear.nl/file/timzingt-omgekeerd-armoede-irritant

 

 

Jeugd 16

 

JEUGDACTIVITEIT 16+: NL DOET, DOE JIJ MEE?

(10 maart)NLdoet

In 2017 gingen ruim 350.000 mensen als vrijwilliger aan de slag bij organisaties in Nederland meer dan 9.500 klussen. Deze zorginstellingen, buurtverenigingen en hulporganisaties kunnen jouw hulp goed gebruiken! Wij hebben alvast twee (voorbeeld)klussen voor jullie geselecteerd in en om Borger:

  1. 10 maart, 9.30 – 14.00 Stichting Dorphuis Buinerveen: spellen en decor maken voor de jeugd-spelweek.
  2. 10 maart 13.00 – 17.00 Borger’s moestuin: verven keet, opknappen buitenopslag en voorbewerken grond.

Mocht je zelf een andere klus meer geschikt vinden (zie de link onderaan) of iemand in je omgeving kennen die onze hulp kan gebruiken, geef ons dat dan door. We schrijven in op de klus waarvoor de meesten voorkeur hebben. Door samen te klussen zijn we niet alleen op zondag een gemeenschap zijn, maar ook doordeweeks. De klus zal worden afgesloten door een gezamenlijke winterbarbeque. Geef je uiterlijk 8 maart op. Geef aan welke klus (mogen er ook meer zijn!) je voorkeur heeft en of je wel of niet komt eten.

https://www.nldoet.nl

Opgave via:

E-mail: jeugd16pluspgborger@gmail.com

Janita Rundervoort: 06-52897546

Karin de Boer: 06-40624611

Rick Beijering: 06-24258161

Geef bij opgave ons je mobiele telefoonnummer door. Je ontvangt dan een bevestiging van ons. Meer informatie over de activiteiten krijg je via de app-groep Jeugd 16+.

 

Jeugd 16

 

JEUGDACTIVITEIT 16+: GPS-TOCHT

(16 maart)Dropping

Zin in avontuur? Actief bezig zijn? Doe dan op 16 maart samen met de jongeren van de Baptistengemeente Borger mee aan een GPS-tocht. Tijdens de tocht moet de route goed worden gevolgd via de GPS. Doe je dat, dan vind je verschillende opdrachten. Het winnende team is het team die de meeste opdrachten heeft gevonden en/of ze goed heeft beantwoord. Voor een broodje hamburger wordt gezorgd. Geef je uiterlijk 12 maart op! Na opgave ontvang je meer info.

Opgave via:

Broodje hamburger

 

 

E-mail: jeugd16pluspgborger@gmail.com

Janita Rundervoort: 06-52897546

Karin de Boer: 06-40624611

Rick Beijering: 06-24258161

Geef bij opgave ons je mobiele telefoonnummer door. Je ontvangt dan een bevestiging van ons. Meer informatie over de activiteiten krijg je via de app-groep Jeugd 16+.

 

 

 

Jeugd 16

 

JEUGDACTIVITEIT 16+: TAIZÉ 2018

(1e mogelijkheid: 28 mrt/2 apr,

2e mogelijkheid 9 apr/6 mei,

3e mogelijkheid 22 t/m 29 juli)Taize logo

Meeting, Meditatie & Maf doen

Wil jij Pasen, de eerste week van de meivakantie of de eerste week van de zomervakantie eens met andere mensen en op een andere plek beleven? Met honderden andere jongeren in Frankrijk bijvoorbeeld? Ga dan eens mee naar Taizé!

In 2018 hebben willen we in samenwerking met De Bron in Emmen met een groep jongeren naar Taizé en jij bepaalt in welke week we gaan!! Taizé is een oecumenische broedergemeenschap in Midden-Frankrijk. Het is een plek waar tijd en ruimte is voor gesprekken, discussies, indrukwekkende diensten en veel gezelligheid. Een kans om even een stap terug te doen van het dagelijks leven. Enkele citaten van jongeren over Taizé: “Taizé betekent voor mij een moment van rust, zelfreflectie en bezinning.” “Het is met z’n allen zingen, iets wat altijd magisch klinkt. Maar het is ook kamperen, lekker in de zon liggen, een wandeling maken in de mooie omgeving van Bourgondië of lekker maf doen in Oyak”. “Wat Taizé niet is, is een plek waar je alleen naar toe moet willen gaan als je gelovig bent. Wat mij betreft Taizé is er voor iedereen die op zoek is naar waar hij of zij zelf in wil geloven, of het gewoon allemaal nog niet zo goed weet.” Van de begeleiding zullen jullie in ieder geval weinig last hebben, die hebben namelijk hun eigen programma.

De periodes waarin naar Taizé kan worden gereisd zijn van 28 maart t/m 2 april (het paasweekend), van 29 april t/m 6 mei of van 22 t/m 29 juli. De kosten van de reis zijn €195,-. Mocht de prijs een probleem zijn neem dan contact met ons op, want dit mag geen reden zijn om niet mee te gaan! Meer info volgt via de app en e-mail, dus geef die aan ons door!

lNeem alvast een kijkje bij Taizé:

Taize

https://youtu.be/u_s5IbJo0Oo (jongeren en broeder Sebastiaan over Taizé)

https://youtu.be/4Li2RaSjgcY (Vertrek naar Taizé – Dag 1 en 2)

https://youtu.be/96A5g0qvpAk (De dagelijkse gang van zaken in Taizé – Dag 3 en 4)

https://youtu.be/yzqUnNfUXiA (Op stap in Taizé – Dag 5 en 6)

https://youtu.be/peX4F2m9tEg (Vertrek uit Taizé – Dag 7 t/m 9)

https://youtu.be/e3-YCC1gb0s (Een dienst in Taizé)

Opgave via:

E-mail: jeugd16pluspgborger@gmail.com

Janita Rundervoort: 06-52897546

Karin de Boer: 06-40624611

Rick Beijering: 06-24258161

Geef bij opgave ons je mobiele telefoonnummer door en de periode waarin je wilt gaan (er zijn er drie). Je ontvangt dan een bevestiging van ons. Meer informatie over de activiteiten krijg je via de app-groep Jeugd 16+.