Sirkelslag

Maffe opdrachten, een hoop lol en gezelligheid, wat stress, flink samenwerken, effe chillen (pffff) en dan weer rennen om de opdracht binnen de tijd af te krijgen…
Dàt is Sirkelslag Kids!

Sirkelslag Kids is een spel, waarin jeugdteams uit het hele land met elkaar de strijd aangaan. Op 15 november 2019 deden er 3 teams uit Borger mee: de jongensteams De Saksen en De Hunnen en het meidenteam De Amazones.

Na een wat chaotisch welkom met drinken en lekkers voor zowel ouders als kinderen, speelden de 3 teams in de grote kerkzaal van de PKN gemeente Borger tegen elkaar.  Tegelijk werd ook gespeeld tegen de 339 teams op andere locaties in heel Nederland.

In het spel voerden de kids van 8 tot 12 jaar maffe, creatieve of actieve opdrachten uit. En elke opdracht moest binnen een bepaalde tijd klaar zijn! Bekijk het filmpje hieronder maar eens om een idee te krijgen hoe spannend die tijdsdruk is.

Hier het aangeleverde filmpje plaatsen

Zoals je in het filmpje kunt horen en zien, vertelde elke opdracht een stukje van het bijbelverhaal van Daniël. Daniël die samen met zijn vrienden naar een vreemd land (Babylonië) wordt meegenomen, naar het hof van een koning. Daar krijgt hij te maken met vreemde gewoonten en eten krijgt. En naar een land waar Daniël en zijn vrienden veel vijanden om zich heen hebben, die hen liever dood dan levend zien. Toch bracht Daniël met zijn vrienden licht in die donkere omgeving, door trouw te doen wat God aan hen vroeg. En door met elkaar samen te werken.

Samenwerken moesten de kids ook bij de opdrachten. En was je niet zo creatief tijdens het bouwen van het beeld van goud, zilver, brons en klei? Dan was je vast degene die de tijd in de gaten hield. Of juist degene die hard kon rennen bij het leeuwenspel of die goed het beeld om kon gooien. En kon je niet zo hard rennen of gooien? Dan heb jij zeker geholpen om de rebus op te lossen, waarmee de namen van de vrienden van Daniël werden gevonden. Of die de rekensommen oploste om Daniël en zijn vrienden uit de brandende oven te redden. Zo zie je: alle talenten van elk teamlid zijn bij Sirkelslag Kids hard nodig!
Van de deelnemende teams bereikten de Saksen plek 77, De Hunnen plek 84 en De Amazones plek 231 van de 339 deelnemende teams. Best goed dus! Klik hier voor een overzicht van alle teams en de winnaars van Sirkelslag Kids 2019

Aan deze razend spannende avond kwam rond negen uur helaas een einde. Met drinken werd door ouders en kids nog wat nagepraat. Bij het afscheid kreeg elke deelnemer een zaklantaarn mee om daarmee zelf een licht in het donker te kunnen zijn.

Voor de kids die in 2019 aan Sirkelslag Kids meededen: door op de knop op deze pagina te klikken en het gekregen wachtwoord in te voeren (vraag even na bij je ouders), krijg je toegang tot de site met alle foto’s en filmpjes die van jullie op 15 november zijn gemaakt. Errug leuk om nog even samen met je ouders te bekijken!